marți, 7 august 2012

Un proiect marca Andra Dumitrescu!

   Andra Dumitrescu este prietena mea din facultate si colega mea de suferinta. :) In cei 6 ani petrecuti in facultate am invata ca munca in 2 este mai usoara decat daca te incapatanezi sa faci totul de unul singur... doua capete sunt mai bune decat unu. Am reusit sa ne sincronizam si sa ajungem sa ne completam una pe cealalta, astfel incat lucrarile si proiectele noastre au fost printre cele mai bune din an. Am facut o echipa buna pana ce viata ne-a dus pe drumuri diferite. Acum draga mea prietena imi trimite din Germania un mic proiect al ei, facut in Realtime Landscape, pentru a-l putea impartasi cu voi. Enjoy!

   "Spatiul a fost amenajat in stilul gradinilor englezesti – English cottage cu paturi ample de plante anuale si perene.Conceptul a fost creat astfel incat sa imbine dorintele prorietarilor cu timpul redus pe care sunt dispusi sa il investeasca in mentinerea amenajarii. Astfel s-au ales specii low maintaince cum ar fi: Lobularia maritime, Glandularia canadensis, Aubrieta sau Iberis care au si o perioada lunga de inflorire. Aceste specii s-au folosit pentru definirea formelei paturilor plantate.
    Tema cromatica a gradinii se bazeaza pe nuante de roz si galben care in anumite puncte culmineaza ca nuante aproape portocalii sau violacee. Pentru armoniazarea compozitiei s-au folosit si plante cu inflorescente albe si specii perene cu foliaj verde-galbui si verde intens. Folosirea ierburilor decorative contrasteaza sau armonizeaza in forma cu speciile plantate in imediata lor apropiere, in functie de efectul dorit. Acestea confera mai multa textura si tridimensionalitate amenajarii.
    S-a asigurat decorul gradinii pe parcursul intregului an, folosind specii cu o inflorire indelungata si esalonata; astfel primavara devreme decorul floral va fi asigurat de Forsythia x intermedia, Euphorbia policroma la mijlocul si sfarsitul primaverii, Phlox subulata care infloreste in mai-iunie, Spiraea japonica 'Bumalda' care infloreste continuu din mai pana in august, Alchemilla mollis in iunie, Echinacea sp. care infloreste din iulie pana in august, Phlox paniculata care infloreste continuu din iulie pana in septembrie, cultivare de Chrysanthemum care infloresc din septembrie pana la primul inghet. Toamna gradina va straluci in nuante rosiatice datorita unor specii special alese pentru colorarea deosebita a foliajului, specii cum ar fi Parthenocissus quinquefolia, Euphorbia, Sedum si Miscanthus.
     Pe timpul iernii decorul si structura in amenajare este intretinuta de speciile sempervirescente, cum ar fi Picea omorika, Thuja occidentalis si Thuja “Reingold” si specii cu frunze marcescente.
Pavajul utilizat este piatra naturala gri care este marginita de o bordura ingusta din piatra maoriu-bruna. Acelasi tip de piatra s-a folosit si pentru pavarea terasei si realizarea unui incadrament pentru un pat plantat care infloreste exclusiv toamna.
    Gradina a fost amenajata astfel incat sa constituie o oaza de relaxare, de culoare si un refugiu in care poprietarii sa se poata deconecta de stesul cotidiean." - Andra Dumitrescu

Plan general de amenajare, cu legenda aferanta
Randare cu privire catre casa
Randare cu privire laterala
Randare frontala - paturi superbe de flori in combinatii de culori si forme
Randare spate - cu vedere catre terasa
Randare noaptea - un sistem de iluminat cu extindere minima
Randar noaptea - iluminare alee principala

Niciun comentariu: