joi, 14 octombrie 2010

Altfel de lalele!

1. Tulipa tarda - planta prezinta un foliaj bogat, cu un verde crud, ce formeaza un fundal grozav pentru afisarea florilor vesel colorate. Un bulb poate produce de la 1  la 8 flori, in functie de habitat. Florile se deschid doar in zilele puternic insorite, iar in zilele mohorate isi etaleaza nuantele maslinii de pe spatele petalelor.

                                                                                                                                           Sursa: Pacific Bulb Society

2. Tulipa polychroma - o specie excelenta pentru rocari, ce prezinta flori sub forma de cupe stelate de un alb impecabil si inalte de 5 - 7.5 cm. Centru florii este pictat cu galben, insa exterioarul este cel ce da caracter speciei. Trei petale prezinta la exterior nuante de gri - masliniu, iar celelalte trei petale interioare sunt usor striate in nunante de verde si albastru. Florile au un miros imbabator.

                                                                                                                     Sursa: Pacific Bulb Society

3. Tulipa 'Little Princess' - o incrucisare intre T. hageri si T. aucheriana. folosita de asemenea in rocarii. Interiorul florii prezinta o paleta de culori demna de a fi studiata. Petalele au o nuanta de bronz - orange, ce spre exterior sunt acoperite de verde la baza, iar in interior sunt evidentiate de negrul anterelor. Nuanta petalelor se intensifica pe masura ce planta creste.

Sursa: Plantbuzz.com

 4. Tulipa batalinii 'Bronze Charm' - are o inaltime de 12.5 - 20 cm. florile prezinta o superba combinatie de galben si bronz - orange. Intensitatea bronzului variaza de la floare la floare si poate fi afectata de conditiile climatice.

Sursa: Plantbuzz.com

5. Tulipa stellata ssp. chrysantha - aceasta specie poate creste pana la inaltimea de 20 - 25 cm. In functie de timpul in care planta este privita, portul acesteia poate fi diferit. este nevoie de cateva ore bune de soare pentru ca aceasta sa-si deschida florile la maxim, luand forma unei stea. Iar dimineata, seara si in zilele usor inorate florile lalelei iau forma unei urme, dezvaluind pe partea exterioara a petalelor culoarea rosu - portocalie.

Sursa: Plantbuzz.com

Niciun comentariu: