marți, 29 noiembrie 2011

O excursie de neuitat, Schonbrunn - partea II

Renumitele sere! Ma bucur extrem de mult ca am ajuns sa le vad. In fiecare an urmaresc cu familia mea concertul de la Viena de revelion, iar serele sunt una din imaginile prezentate in clip. Structura lor metalica este impresionanta atata la exterior, cat si la interior.
Serele sunt impartite in 3 secoare. Acesta este primul sector care cuprinde specii cunoscute, dar care necesita conditii speciale de crestere: ficusi, bananieri, palmieri, hibiscusi etc. Aici diferenta de temperatura dintre exterior si interior este mica (luna august), insa este mai placut sa te plimbi printre specii in interior.

Al doilea sector este usor umed. Aici am intalnit multe specii de orhidee si palmieri, zeci de plante exotice, unele pe care le crestem si in casa noastra, dar aratau mult mai fericite aici. 

Iar ultimul sector a fost uscat. Acomodarea cu temperatura si cantitatea mica e umiditatea din aer a fost mai grea, insa specile gasesc aceasta atmosfera propice pentru crestere. In mijlocul "junglei" se afla un bazin cu apa unde traiesc cateva broaste testoase care facea plaja si show! Nu le ratati! :)

Asa arata structura metalica din interior. Arcadele si coloanele albe dau o nota de eleganta serei si  completeaza privelistea creata de palmieri inalti, cu diversitatea de forme foliare.

Scara ce duce catre cer! Imi pare nespus de rau ca accesul pe acesta a fost interzis, ma rodea curiozitatea sa vad sera de sus, insa nici priveliestea de jos nu era de trecut cu vederea. 

Modele florale desenate pe peluza de gazon inconjurate de diverse forme tunse de buxus si tisa. Fantanile aflate in centru gazduiesc grupuri de nuferi de diverse soiuri si chiar familii de rate.
O specie de nufar pe care n-am mai vazut-o pana acum si nici n-am reusit sa o determin. O astfel de floare te intampina la intrarea in gradina desertului.

Luati un loc! In gradina desertului exista locuri dotate cu  scaune unde vizitatorii se pot odihnii un moment si admira specile exotice. 

Casa desertului este o cladire inchisa amenajata cu stanci, pietris, specii de flora si fauna aduse din zonele secetoase. O gramada de cactusi isi etaleaza in acest loc forma stranie si plina de tepi!


Blueprint japanese garden. Aflata la trecerea dintre sere si gradina zoologica, acesta a fost prea putin pusa in evidenta insa mie mi-a atras atentia. Pe o suprafata mica au fost insirate o serie de elemente ce contribuie la crearea unei astfel de gradini.

Asa arata o statie japoneza, o casa de odihna. Si mie mi-ar place una in gradina! :)

Gradina zoologica este creata in jurul unui pavilion care acum este transformat intr-o terasa minunata. Mi-au placut foarte mult amenajarile florale de la exterior, combinatia de culori aduce veselie intre sutele de custi.
Da, sunt adevarati, nu pictati! Flamingo!

In labirint. Cel mai amuzant loc din tot Schonbrunnul este impartit in mai multe sectoare, care se adreseaza diverselor varste. Un labirint inalt in care era sa ma pierd, desi nu e foarte mare, care duce spre o terasa inalta de unde poti privi alti vizitatori cum se ratacesc. Un labirint mic care e plin de jocuri pentru copii mai mari :). Si un labirint circular care este creat in terase!

Din nou pe drumuri, patruland prin culoarele formate din arbori tunsi sub forma de arcade. 

Egaland partea stanga a palatului, unde se afla gradina printului mostenitor, partea dreapta este de asemeni amenajata cu culoare din verdeata si rondouri de flori.

Muzeul calestilor nu trebuie ratat!

In drum spre ultimul punct de vizitare si spre o gustare: Apfelstrudel Show! :)

Niciun comentariu: